25 mei 2021

3 redenen waarom je als ondernemer een professionele portretfoto nodig hebt

“Kan ik even langskomen in je studio voor een portretfoto?” Natuurlijk! Maar, is dat wel de setting die het beste bij je merk past? Dit gesprek voerde ik vaker de afgelopen periode. Tijd dus voor een blog met 3 redenen waarom jij een goede portretfoto nodig hebt! En misschien nog wel belangrijker: de studio is niet altijd dé plek om die ijzersterke portretfoto te maken. Het draait allemaal om het totale plaatje. Om het creëren van de juiste uitstraling van jouw merk en van jou als ondernemer.

1. Een goede eerste indruk

LinkedIn. Dat is dé plek waar je even snel iemand opzoekt. Ja, guilty! Ik doe het ook. Laatst nog, voordat ik de CFO van een grote internationale organisatie fotografeerde bijvoorbeeld. Of als ik gebeld word door een nieuwe klant of potentiële samenwerkingspartner. We doen het allemaal! Om te connecten, maar ook om een eerste indruk te krijgen van iemand. Het is echt een gemiste kans als je daar een onduidelijke of niet professionele foto van jezelf boven je profiel hebt staan. Zorg ervoor dat die eerste indruk goed is en laat een professionele portretfoto maken. Want die eerste indruk, die maak je vaak digitaal.

2. Het maakt je merk persoonlijk

Ik maak merken graag persoonlijk en dat is niet voor niets. Want mensen doen graag zaken met mensen. In merkfotografie is het dan ook essentieel dat het dna van jouw merk duidelijk naar voren komt, daarbij mag een goede portretfoto (of het liefst meerdere) niet ontbreken! Ja, dat kan een tof ontspannen portret zijn die we in de studio maken waarbij jij recht in de lens kijkt. Maar dat hoeft niet. Het gaat erom dat klanten waar jij blij van wordt een goed beeld van je krijgen en weten dat jij degene bent bij wie ze moeten zijn. Je hebt dus niets aan een ‘staatsieportret’ wanneer dat totaal niet bij je merk past. Samen kijken we naar wat je met je merk wilt uitstralen en welk type portret daarbij past. We maken je merk persoonlijk, om te beginnen bij je portretfoto.

3. Je straalt kwaliteit uit

Even terugkomend op die eerste indruk via online kanalen zoals LinkedIn. Dankzij een professionele portretfoto zorg je niet alleen voor een goede eerste indruk van jou als persoon en als ondernemer, maar je straalt ook kwaliteit uit. En dat is precies wat je wilt! Een portretfoto van goede kwaliteit draagt niet alleen bij aan jouw personal branding, maar ook aan de merkidentiteit van jouw bedrijf. Wanneer je je merk op professionele en authentieke wijze presenteert, straal je kwaliteit uit en zijn de klanten waar jij blij van wordt eerder geneigd om contact met je op te nemen.

Mijn werkwijze

Lang niet iedereen is het gewend om op de foto te gaan, wat spanning met zich mee kan brengen. Niet nodig! Ik laat je niet op commando lachen en ik laat je ook niet zelf uitzoeken hoe je het beste kunt gaan staan. We bespreken welk type portret past bij jou en bij je merk. Ik coach je tijdens de shoot en blijf vooral ook lekker met je aan de klets. Ik zorg er dus voor dat je echt kan ontspannen en dat jouw professionele fotoshoot vooral ook heel erg leuk is!

Benieuwd welk type portretfoto het beste bij jouw merk past? Neem dan eens vrijblijvend contact met me op.

Adres

Baron van Wijnbergenlaan 12
7383 AE Bussloo (Voorst)