Over mij

Hi! Ik ben Mariëlle

Ik ben fotograaf voor menselijke merken. Voor ondernemers die een verhaal te vertellen hebben, die op hun eigen manier van betekenis zijn voor hun klanten. Voor ondernemers zoals jij leg ik een beeldbank aan, gevuld met krachtige foto’s waarin de persoonlijkheid van je merk voorop staat. Persoonlijke foto’s waarmee je jouw ideale klanten aantrekt. Merkfoto’s waar je écht iets aan hebt.

Verhalen die raken

Wat ik doe is merken menselijk maken. Jouw verhaal vertellen vanuit jouw drive en jouw dromen. Ik houd van de magie van verhalen, dat is altijd al zo geweest. Vroeger ging ik volledig op in de verhalen die mijn ouders voorlazen, nu word ik regelmatig geraakt door achtergrondverhalen in de zaterdagkrant en de verhalen die ondernemers delen. Een verhaal leeft vanaf het eerste woord of vanaf het eerste beeld, ook als het ‘ruwe diamanten’ zijn. Juist dan! Het zijn de echte verhalen die ertoe doen, verhalen die raken.

Ik vond het altijd vanzelfsprekend dat ik haarfijn aanvoel wat de ondernemers die ik voor mijn lens heb nodig hebben. Dat ik aanvoel wat werkt en wat niet. Ik kan tijdens een shoot alles compleet omgooien als ik merk dat het op een andere manier beter werkt. Ik heb aan een half woord genoeg. Inmiddels weet ik dat dit mij goed maakt in mijn vak. Dat het niet draait om de mooie diploma’s die ik op zak heb, maar om het menselijke aspect. Dat geldt ook voor jou. Ik geloof dat ondernemers die hun ware zelf laten zien succesvoller zijn. Mensen doen zaken met mensen, jouw klanten doen zaken met jou. Omdat jij als persoon van toegevoegde waarde bent. Dankzij jouw persoonlijkheid en manier van werken. En precies dat leggen we vast op beeld. Samen maken we jouw merk menselijk.

Ik werk met…

Ondernemers met passie. Die vaak net als ik detailliefhebbers zijn, op hun eigen manier. Ondernemers die goed zijn in wat ze doen en willen werken met klanten waar ze blij van worden. Ondernemers die weten hoe ze het verschil maken voor hun klanten. Ik werk met startende ondernemers die hun merk goed willen neerzetten en met ondernemers die hun sporen al hebben verdiend en een professionaliseringsslag willen maken.

Aan de slag met jouw beeldbank?

Maak dan gelijk een afspraak of informeer naar de mogelijkheden.

Werkwijze

Mijn werkwijze

Het is niet voor niets dat ik merken persoonlijk maak. Ik weet het direct zodra ik je spreek. Ik hoor het in je stem of zie die twinkeling in je ogen. Dat wat ondernemers die ontzettend veel van hun vak houden allemaal met elkaar gemeen hebben. Dat is waarmee het begint. Noem het jouw why, je purpose, datgene wat je het allerliefste doet, je ultieme doel. Dit is het uitgangspunt van onze samenwerking, of ik nu aan de slag ga met tekst of beeld.

Visuele merkverhalen

Ik maak niet zomaar mooie merkfoto’s, ik vertel jouw verhaal. Het verhaal waarmee we de klanten waar jij blij van wordt raken. We inspireren ze, zetten ze aan het denken, maken ze nieuwsgierig, zetten ze aan tot actie. Maar om succesvol te zijn moet je wel exact weten waar je voor staat.

Kraakhelder merkverhaal

Voordat we gaan fotograferen neem je mij mee in jouw verhaal. En als je dat verhaal nog niet duidelijk hebt voor jezelf, beginnen we daar natuurlijk mee. Dat doen we tijdens een merksessie. We hebben het over jouw dromen en je drive, over droomklanten en datgene wat voor jou echt belangrijk is. Geloof me, een krachtige merkidentiteit helpt je verder en maakt veel dingen een stuk makkelijker. Merken met een verhaal zijn succesvoller.

Voorbereiden en improviseren

Bij een goed verhaal horen sprekende foto’s. Van portretshoot tot uitgebreide shoot om je beeldbank te vullen: we gaan goed voorbereid aan de slag. Maar ik houd minstens zo van improviseren als ik van voorbereiden. Ik vind het lekker dat geen dag hetzelfde is en iedere ondernemer me weer op een andere manier weet te inspireren. Voorafgaand aan de shoot maak ik vaak moodboards en shotlists die goed van pas komen in de voorbereiding van de shoot (denk aan kleding, locaties, props) en op de shootdag zelf.

Ontspannen setting

Stockbeelden in de prullenbak en vullen die persoonlijke beeldbank! Met foto’s die jouw merk persoonlijk maken. Wees niet bang voor gespannen schouders of een geforceerde lach, daar doe ik het niet voor en jij ook niet. Ik had het voorheen niet zo door, waarschijnlijk omdat het als vanzelf gaat. Maar dankzij feedback van klanten weet ik dat ik ondernemers in een mum van tijd relaxt voor mijn lens heb staan. Ik weet wat werkt en ik weet hoe ik een fijne ontspannen setting creëer. Dat zie je terug op beeld. Boeken dus, de shoot die bij jou en je merk past.

Adres

Baron van Wijnbergenlaan 12
7383 AE Bussloo (Voorst)